28 Ocak 2011 Cuma

Merkez Bankasi Karsilik Oranlarini Yukseltti

 
Merkez Bankası Karşılık Oranlarını Yükseltti

Merkez Bankası'nın (MB), geçen haftaki çeyrek puanlık sürpriz faiz indiriminin ardından, bankalara kötü bir haber daha geldi. MB, TL zorunlu karşılık oranlarını şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere 2 ile 4 puana kadar artış yaparak kurumların karlarını büyük oranda etkileyecek bir adım daha atmış oldu. Banka, Yabancı para yükümlülüklerinde zorunlu karşılık oranı ise yüzde 11'de sabit bıraktı.

Bu düzenleme hem bankalar hem de banka müşterileri açısından pek olumlu düzenleme olmadı. Bununla birlikte faiz oranlarının yükselmesi, konut ve oto kredilerinde artışa neden oldu.

Dünya Ekonomik Forumu’nun 41’inci yıllık toplantısında Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan ile birlikte Türkiye’yi temsil eden Yılmaz, katıldığı Davos’ta NTV/CNBC-e ortak yayınında “kumar” benzetmelerine şu yanıtı verdi: “Başka ifadeler de kullanıldı. Biz kumar oynamıyoruz. Elimizde rasyonel bir sorun var. Biz rasyonel biçimde elimizdeki sorunlara çözüm arıyoruz.”

Birçok uluslararası gazetede kararla ilgili yazılar çıktığını hatırlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Hepsi aynı şeyi söylemese de özellikle kur bacağının çalıştığı, kredi bacağının çalışıp çalışmadığının görüleceği söyleniyor. Şu anda biz var olan enstrümanları kullanarak yeni bir para politikası bileşimi ortaya koyduk. Bu açıdan politika faizleri, zorunlu karşılıkların bileşimi yeni bir üst kategori oluşturuyor. Bunun üzerinde tartışılması gayet doğal. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, buradan sonuç alacağımızı düşünüyoruz.”

21 Ocak 2011 Cuma

Kac Para Yarısmasi

 
Kaç Para Yarışması

Böyle eğlencelisi, böyle ödüllüsü, böyle heyecanlısı yok...
Evler, arabalar, motosikletler, beyaz eşyalar,tatiller ve daha neler neler.
Hepsi birbirinden muhteşem ödüller sizleri bekliyor.
Bu yarışmada "YOK, YOK"...

1956 yılında ilk kez Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan ve Şu ana kadar yaklaşık 20 ülkede yayınlanarak rekor kıran "Kaç Para?", atv ekranlarında her hafta izleyicisiyle buluşmak için gün sayıyor.
Gelin fiyatları doğru tahmin edin ev, araba, tatil ve birbirinden değerli hediyeler sizin olsun.
Tüm bu ödülleri kazanmanız için tek yapmanız gereken alışverişlerinizde artık fiyatlara daha dikkatli bakmak ve "Kaç Para" stüdyosuna gelip seyirci koltuklarına oturmak. Belki de şanslı kişi sizsinizdir.
Grubunuzu kurun, stüdyodaki seyirci koltuklarında yerinizi alın. Bu programda yarışmacı olabilmek için eleme yok, şart yok, kural yok.
Şansınıza güveniyorsanız belki de o anda stüdyoda seçilecek yarışmacı sizsiniz...

Kaç para yarışması

ŞİMDİ, ÇARŞI-PAZAR FİYAT BİLGİSİNİZİ KONUŞTURMA ZAMANI
Tahmin gücüne güvenenleri, fiyatlarla arası iyi olanları şimdi sayısız ödüller bekliyor!
Ben bilirim ve kazanırım diyorsanız sizi bekliyoruz.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Adini Feriha Koydum Dizisi

 
Biraz konu dışına çıkıp kendimize zaman ayırabiliriz...

Adını Feriha Koydum Dizisi

Show tv'nin yeni fenomen dizisi Adını Feriha Koydum 14 ocak cuma günü ilk bölümü ile ekranlara geldi..Dizi, ilk bölümü ile reyting rekorları kırmayı başardı.

Adını Feriha Koydum Dizisi Konusu

Adını Feriha Koydum Dizisi, Ailesiyle beraber yaşadığı bodrum katından hayallerinin dünyasına seçkin bir üniversiteyi burslu olarak kazanması ile giren Feriha'nın ve ailesinin hayatı ve başlarından geçen olayları anlatılıyor.

Adını Feriha Koydum Oyuncuları

Seçkin Oyuncu kadrosuna sahip dizide ; Vahide Gördüm, Hazal Kaya, Metin Çekmez, Melih Selçuk, Çağatay Ulusoy, Deniz Uğur, Ceyda Ateş, Yusuf Akgün, Eray Özbal, Feyza Civelek, Gökçe Uzuner, Gülşah Fırıncıoğlu, Kaan Olcay, Ahu Sungur gibi oyuncular yer alıyor.

Adını feriha koydum dizisi izlemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Turk Ticaret Kanununda Duzenleme

 
Türk Ticaret Kanununda Düzenleme

Türk ticaret kanununda düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme kobiler için çok iyi bir gelişim diyebilirim. Çünkü bilişimin ne kadar önemli olduğunun farkında olmayanların gözünü açacak.

Tüm ticari şirketlerin internet adresi bulunmasını şart koşan ve şirketlerin yönetim kurulu toplantılarını sanal ortamda yapmasına imkân tanıyan Türk Ticaret Kanunu, en çok bilişimcilere yarayacak. Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye'deki 2,5 milyon küçük ve orta ölçekli şirketin (KOBİ) yüzde 75'inin web sitesi bulunmuyor. TÜBİSAD'dan yapılan açıklamada, "Bu nedenle web sitesini zorunlu hale getiren yeni Ticaret Kanunu, Türkiye bilişim sektörünün büyümesine ilk etapta yüzde 25 büyüme getirecek." denildi.

12 Ocak 2011 Çarşamba

Kandıra Gayrimenkul-Emlak

 
Kandıra, yıllardır büyük arazileri ile Kocaelinin gelişmemiş bir ilçesi idi.Yüzölçümü ve köyleri olarak İzmitin çoğu ilçesinden büyük bir metrekareye sahip.Hal böyle olunca.İstanbuldan Sakarya`ya kadar olan hat fabrika ve diğer yerleşimler ile kirletildi.Yani, konut yada işletme yada inşaat yapacak alan sıkıntısı ortaya çıktı.

Fakat, Kandıra`ya duble yol ile ulaşım var.Ulaşım çok rahat.Arazi sınırsız.Yerleşime bir bir açılıyor.Arsa ve tarla fiyatları ucuz.Kısa vadede yatırım yapan kazanır.Fakat uzun vadede 5-10 sene gibi bir süreçte bu alanlar çok değerlenicek..

Karadeniz Sahil Yolu Projesi ve Kandıra

Evet, Karadeniz sahil yolu projesi hızlı bir şekilde başladı ve projenin bir ayağının da Kandıra`dan geçmesi bekleniyor..Hal böyle olunca bu güzergahta yer alan araziler bir bir kapışılıyor..

Melen Suyu ve Melen yolu Projesi Kandıra

Biliyorsunuz ki, Bolu dağlarından uzanan bir hat ile İstanbul`a su verildi.Bu hat üzerinde Kandıra arazileri de bulunuyor.Hemde bu hattın geçtiği bölgeler öyle güzel yerlerdeki.Döşnen su hattının üzerinde bir duble yol çalışması başlanacağı söyleniyor...

Kandıra Turizm Bölgesi ilan Edildi!

Kandıra gelişime o kadar çok müsait ki, yatırımcı cezbetmemesi için hiç bir engel yok.Kocaelinin Karadenize tek kıyısı olan ilçesi Kandıra, bundan 1 yıl önce Turizm bölgesi *** edildi.Ve Turizm planları hazrlanmaya başlandı..Bu da demek oluyor Kandıra Turizm toprakları açısından da çok değerli

Kandıra GİOSB(Organize sanayi bölgesi)

Kandıranın değerlenmesine neden olan bir diğer projede Kandıra F Tipi Cezaevinin bulunduğu cşivara yapıalcak olan GIOSB projesi.

Bu da demek oluyor ki kısa sürede (2 sene içinde) 7000 kişiye iş.

Toprak, konut ihtiyaçı ve Kandıra`nın yatırım cehresi gerçekten değişeceğe benziyor..