29 Ocak 2012 Pazar

Karşılıksız Çeke Bu Hafta Yeni Düzenleme

 

Karşılıksız Çeke Bu Hafta Yeni Düzenleme

Ak Parti Milletvekili Yaşar Karayel açıklaması.
MÜSİAD ziyaretinde konuşan AK Parti Milletvekili Yaşar Karayel, karşılıksız çeklerle ilgili yaptıkları düzenlemelerin önümüzdeki hafta kanunlaşmasını beklediklerini, çek mağduru namuslu tüccarın söz konusu kanunla koruma altına alınacağını belirtti.
Karayel şu şekilde konuştu: “Çeklerle ilgili hapis cezasını kaldıralım diye kamuoyu oluşmuştu, bununla ilgili partinin üst yönetiminde hukukçular çalıştılar. Şu anda Meclis gündeminde bu düzenleme ve önümüzdeki hafta içerisinde kanunlaşacak. Namuslu tüccarı korumamız gerekir.
Çek sahtekarlığına alışmış ve bu işi kötü niyetli kullananlara karşı bir önlem ve düzeltme geliyor. Burada eğer kötü niyetli ise çek sahipleri bu işi dolandırıcılık kastıyla yapmışlarsa bu düzenlemeye tabi tutulabiliyor.
Eğer iyi niyet söz konusuysa, çünkü insanların ekonomik zorlukları olabilir, bu durumda hürriyet kısıtlayıcı ceza değil, daha çok borcunu ödeme yönünde bir tedbir alınacak.
Bununla kötü niyetli çek sahiplerine karşı, iyi niyetli ikinci, üçüncü şahısların korunması hedefleniyor. Düzenlemeye göre tüccar kötü niyetliyse ve karşılıksız çek işini alışkanlık haline getirmişse dolandırıcılık suçu içerisinde sayılıyor ve TCK'ya atıfta bulunuyor.
Düzenlemede ayrıca çek sahiplerinin sicil kayıtlarını Merkez Bankası aracılığıyla sorgulama yapacağı bir sistem de oluşturacak.”

21 Ocak 2012 Cumartesi

Cebiniz İçin Alışveriş Öncesi

 
Herkes alışveriş için bir süre vakit harcamaktadır. Bu zamanı minimuma indirmek ve daha ucuzunu ve istediğiniz ürünü alabilmemiz için artık sanal alışveriş sitelerini tercih etmekteyiz. Çünkü yaşadığınız bölgeden uzakta bir mağazayı artık evimizde rahatlıkla inceleyebiliyoruz.
Zamanınızın değerli olduğunu düşünüyorsak ve cebinize karşı daha anlayışlıysak; alışveriş, model ve fiyat sitelerini ziyaret etmeliyiz.
Modahiss.com alışveriş öncesi model ve fiyat araştırması yapıp, hatta günlük fırsatları ziyaretçileriyle paylaşıyor. Yakınlarınızda bulamadığınız elbise modellerini, istediğiniz ürünün bulamadığınız bedenini www.modahiss.com yardımı ile bulabilirsiniz.

Ücretsiz hizmet sunan modahiss.com hobi olarak açılan site olup hiçbir ücret talep etmemektedir.