25 Şubat 2012 Cumartesi

G20 Öncesi Türkiye Övgüsü

 

Meksika'da yapılacak G-20 Maliye Bakanları Toplantısı öncesinde Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) toplantılarının birinde Bakan Babacan ilginç bir olay yaşadı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Türkiye'yi temsil ettiği toplantılarda, konuşmacılar ekonomisi iyi durumda olan ülkeler arasında Türkiye'yi sayarken, hafta sonunun ilk oturumunda ilginç bir anekdot yaşandı.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, oturumun yapıldığı salona girdiği sırada konuşmasını yapan OECD Genel Sekreteri Jose Angel Gurria, konuşmasını keserek Türkiye'ye atıfta bulundu.
Gurria, Babacan'a "hoşgeldiniz" dedikten sonra, "Sayın Babacan, yüzünüzdeki gülümsemeyi biraz saklamanızı tavsiye ederim. Çünkü buradaki herkesin durumu sizinki kadar iyi değil" diye konuştu.
AA.

Dünyanın En Zengini Türkiye Peşinde

 
Dünyanın en zengin kişileri listesinde 1 numarada yer alan Meksikalı işadamı Carlos Slim, ''dünyanın parlayan yıldızı'' olarak tanımladığı Türkiye'de yatırım imkanlarını araştırıyor.

TOBB-DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-Meksika İş Konseyi toplantısı için geldiği Mexico City'de geçen yıl dünyanın en zengin kişisi olarak gösterilen Meksikalı işadamı Carlos Slim'i ziyaret etti.
Hisarcıklıoğlu, görüşmesinin ardından, Carlos Slim'in Türkiye'ye karşı çok ilgili olduğunu ve Türkiye'de yatırım imkanlarını araştırdığını söyledi.
AA.

12 Şubat 2012 Pazar

2012 İstanbul Fashion Week Moda Rüzgarı

 

Türk moda endüstrisinin dünyaya açılan penceresi İstanbul Fashion Week (IFW) bugün sona erdi. (09-11 Şubat)
"2013 Sonbahar-Kış" koleksiyonları, Taksim Tepebaşı’nda düzenlenen etkinlikle sergilendi.
Türkiye’nin en büyük moda organizasyonunda bu kez bireysel defile sergileyen isimler arasında Mehtap Elaidi, Nejla Güvenç, Atıl Kutoğlu, Erol Albayrak, Tuvana Büyükçınar, Günseli Türkay, Zeynep Erdoğan, Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya, Simay Bülbül  gibi moda dünyasının yakından tanıdığı isimler yer aldı.

İstanbul Fashion Week
Bireysel defilelerin yanı sıra 2 karma defile de gerçekleşecek Karma 1’de Beste Gürel, Nihan Peker, Tuba Benian, Karma 2’de Şafak Tokur, Çiğdem Akın, Ipek Arnas, tasarımlarını sergiledi.
İFW, tasarımcılarının yanı sıra 2013 Sonbahar-Kış koleksiyonlarını podyuma taşıyacak olan AdL&Cengiz Abazoğlu, Avva, Berinza ve Giovane Gentile’ye de ev sahipliği yaptı.
Moda rüzgarının estiği haftada sokak modası koleksiyonları da şu şekilde.