14 Kasım 2009 Cumartesi

Asıl Korku Krizden Sonra

 

Ernst&Young Orta ve Güney Doğu Avrupa Bölgesi Restructuring Lideri Terry Carter, 2010 ve sonrasındaki 3 yılda şirketleri zorlu bir süreç beklediğini söyleyerek, Şirketler asıl krizden sonra batacak dedi.

Önümüzdeki 3 yıl içinde bankaların kredi verme konusunda çok daha dikkatli davranacaklarını bunun da şirketlerin operasyonlarına ciddi şekilde yansıyacağını belirten Carter, Büyük soru ise şu: Şirketlerin bilançolarına bakan bankalar borç vermek isteyecekler mi? diye konuştu.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada önemli bir konumda olduğunu söyleyen Carter, Ancak krizden çıkan şirketler kendilerini yeniden inşa etmek için nakit sıkıntısı çekecekler. Bu şirketlerin bu süreçte çok dikkatli olmaları gerekiyor, temel iş yapılanmaları yeniden gözden geçirmeli gerekirse finansal yapılarını yeniden temellendirmeliler dedi.

2050'de Türkiye Avrupa'nın en güçlüsü olabilir

Türk bankalarının kuzeydeki bankalara göre çok daha iyi bir durumda olduğunu belirten Carter, Bir zamanlar nakit hiç bitmeyen bir nehir gibiydi. Şimdi bankalar çok zor durumda. Türk bankaları ise bu problemi yaşamadı. Önceki kriz resmen şansınız oldu. Zor yoldan öğrendiniz ama çevre ülkelerle kıyaslandığında yasal yapılanma ve regülasyon konusunda probleminiz olmadı diye konuştu.

Şirketlerin yaşanan süreci iyi değerlendirmesinin önemine vurgu yapan Carter, iş modellerini geliştirme konusunda destek vermenin burada önem kazandığını söyledi. Resesyondan çıkışın başladığını ama şu anda zamanın kendine dönme ve yakından bakma, yeniden konumlandırma zamanı olduğuna işaret eden Carter Pozisyonunuzu koruma zamanı. Güçlü ayakta kalacak ve güçlenecek, zayıf ise gözden kaybolacak. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde herkes çok daha dikkatli olmak zorunda. Planlamaya ihtiyacımız var. Parayı bulmak eskisinden çok daha uzun zaman alacak dedi.

Türkiye'nin bölge coğrafyasıyla kıyaslandığında çok gelişmiş bir ülke olduğunu belirten Carter, Çevre ülkelerin Türkiye'yi yakalamaları çok zor. Türkiye'nin 2050 yılında Avrupa'nın en güçlü ülkesi olması söz konusu dedi.

referans

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.