5 Kasım 2009 Perşembe

Gündem - FED Faiz Oranlarını Değiştirmedi

 

FED, faiz oranlarını kırılgan ekonomik iyileşmeyi teşvik için "uzun dönemde" aynı seviyede tutmayı vaat etti.

Fed Açık Piyasa Kurulu (FOMC) bugün sona eren 2 günlük toplantısında faizleri değiştirmeme kararı aldı.

FOMC toplantısının ardından yapılan açıklamada yüksek işsizlik ve düşük enflasyon karşısında faizlerin uzun bir dönem için rekor düşük seviyede kalmaya devam edeceği ifade edildi.

FOMC toplantısından çıkan açıklamada FED' in bir önceki aya göre biraz daha iyimser olduğunu gözlendi. Açıklamada, "FOMC' nin Eylül ayı toplantısından bu yana alınan bilgiler ekonomik aktivitenin toparlanmaya devam ettiğine işaret ediyor" ifadelerine ver verildi.

FOMC, faizlerin değiştirilmemesi kararını 10 üyenin tümünün oyları ile aldı.

FOMC ayrıca, daha önce 200 milyar dolar olarak açıklanan devlet destekli kuruluş borçlanma kağıdı alım miktarını 175 milyar dolar seviyesine indirdi.

Fed, 1.25 trilyon dolar tutarındaki mortgage destekli menkul kıymet alımı ile birlikte toplam 1 trilyon 425 milyar dolarlık tahvil alımını Mart 2010 sonuna kadar tamamlama planını tekrarladı.

Mali piyasalarda şartların pek fazla değişmediğini belirten Fed, konut sektöründeki aktivitenin son zamanlarda artış gösterdiğini ifade etti.

Fed, hane halkı harcamalarında artış gözlendiğini belirtti ancak devam eden iş kayıpları, gelir artışındaki zayıflık ve sıkı kredi koşullarına bağlı olarak sıkıntıların sürdüğü ifade edildi.

Fed, enflasyonun bir süre için daha zayıf seyretmesini bekliyor.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.