14 Kasım 2009 Cumartesi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında Yeni Uygulamalar

 


İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) bugünden itibaren kimi yeni uygulamalar başlayacak.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) bugünden itibaren kimi yeni uygulamalar başlayacak. İMKB'den yapılan duyuruda, Kurumsal Ürünler Pazarı'nın (KÜP) kurulmasına ilişkin borsa başkanlığının 17 Eylül 2009 tarih ve 307 sayılı genelgesi ve 9 Kasım 2009 tarih ve 3158 sayılı genel mektubu uyarınca, daha önce Ulusal Pazar'da işlem görmekte olan menkul değer yatırım ortaklıkları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları hisse senetleri ile borsa yatırım fonları katılma belgeleri ve yapılandırılmış ürünler başlığı altında işlem görmesi planlanan aracı kuruluş varantlarının (düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından) bugünden itibaren kotiçi pazar niteliğindeki KÜP'te işlem görmeye başlayacağı kaydedildi.

Bugünden itibaren ayrıca ikinci seansta da açılış seansı uygulamasının başlayacağı belirtilen İMKB duyurusunda, hisse senetleri piyasasında işlem görmekte olan ilgili tüm menkul değerlerde birinci seans başlangıcında yapılan açılış seansı uygulamasına ek olarak ikinci seans başında da açılış seansının yer alacağı belirtildi.

Buna göre saat 14.00-14.15 arasında emir toplama, 14.15-14.20 arasında da açılış fiyatlarının belirlenmesi işlemi gerçekleştirilecek. Saat 14.20-17.30 arasında da sürekli müzayede işlemleri yapılacak.

İMKB'de bugün ayrıca, İMKB Yönetim Kurulu'nun 26 Mart 2009 tarihli kararı uyarınca, hisse senetleri piyasasında işlem görmekte olan tüm menkul değerlerde tek üyenin taraf olduğu çapraz işlem uygulamasına tamamıyla son verilecek.

eha

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.