18 Kasım 2009 Çarşamba

J. Peter Steidlmayer

 


Ünlü Trader J. Peter Steidlmayer, bağımsız bir trader olmakla birlikte 40 yılı aşkın süredir Chicago Board of Trade (CBOT) üyesidir. Piyasanın belli bir fiyat düzeyinde ne kadar sıklıkla tradinge konu olduğuna dair fiyat hareketlerini gösteren veri kaynaklarının tutulduğu Liquidity Data Bank (LDB)'ın ve Piyasa Profili (Market Profile™)'nin geliştiricisi olarak tanınmaktadır. Konsept olarak basit ancak daha detaylı olarak ele alındığında karmaşık olan Piyasa Profili, oluşan trading fırsatlarını çabucak anlayan grafik formundaki bir dizi piyasa elemanını organize eder. Steidlmayer bu araçları, CBOT'un yönetim kurulunda görev aldığı sıralarda tasarlamıştır.

Muhasebe bölümünden mezun olduktan sonra commodity trading'e ilgi duymaya başlayarak CBOT'ta pit trader olarak alım satım yapmaya başlamıştır. Fiyatların gün boyu "bell curve" tipi dağılımı izlediğini; gerçekleşen işlemlerin çoğunun belli bir fiyat düzeyinde yer aldığı, aşamalı olarak piyasanın bu "değer alanı"nın altında ve üstünde gittikçe daha az aktivite meydana getirdiğini gözlemlemiştir. Steidlmayer'in 30 dakikalık fiyat aralıklarında piyasa hareketlerinin ölçümüyle kombine ettiği keşfi, Piyasa Profili'nin temellerini oluşturmuştur.

Piyasa Profili (Market Profile™) ve LDB'yi geliştirmesinin ardından kendisi gibi trader olan Steven Hawkins adlı arkadaşıyla birlikte Capital Flow Software'ı kurmuştur.

Yayımlanmış Kitapları:

* 1986 - Markets and Market Logic
* 1990 - New Market Discoveries
* 1997 - 141 West Jackson
* 2003 - Steidlmayer on Markets

Steidlmayer, şu aralar 5. kitabı olan "The Essence of Trading" üzerinde çalışmaktadır.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.