18 Kasım 2009 Çarşamba

John Bollinger

 


Ünlü Trader John Bollinger; teknik olarak yürütülen para yönetimi hizmetleri sunan bir yatırım yönetimi firması olan Bollinger Capital Management, Inc.'in kurucusu ve başkanıdır. Görsel sanatlar dalında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra piyasalar ile ilgilenmeye başladı. İlk bilgisayarını 1977'de alan Bollinger, bu günden sonra bilgisayara dayalı piyasa analizi ile ilgilenmeye başladı. Bugün halen kendi programlarını yazmakta ve aynı zamanda diğer analiz paket programlarından da faydalanmaktadır. John, "Bollinger Band" diye adlandırdığı, geniş kabul görmüş ve birçok analitik programa entegre edilebilen teknik çalışması ile bilinmektedir. Bollinger bantlarının amacı, fiyatların yükseği ve düşüğü için görece bir tanımlama sağlamaktır. John, Yetkili Finansal Analist (Chartered Financial Analist) ve Yetkili Piyasa Teknisyeni (Chartered Market Technician) ünvanlarına sahip olup Market Technicians Association'ın yönetim kurulunda da görev almaktadır.

John Bollinger daha çok Bollinger Bantları ile tanınsa da aslında yatırım dünyasının en etkin analistlerinden biridir. ABD'nin büyük televizyon ağlarından biri olan Financial News Network'ün baş analistliği görevini de yürütmektedir.

Kişisel web sitesi olan www.bollingerbands.com'da Group Power isimli sektörel analiz bölümü büyük rağbet görmektedir. Bollinger'in 1998 yılından bu yana sürdürdüğü www.equitytrader.com sitesinde 3.000'den fazla hisse senedinin geçmiş verimleri ve geleceği yönelik durumları iredelenmektedir.
Yayımlanmış kitapları

2001 - Bollinger on Bollinger Bands
2007 - Technical Analysis

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.