14 Kasım 2009 Cumartesi

MÜSİAD Başkanları Eskişehir'de Buluşuyor

 


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üç ayda bir gerçekleştirdiği Genel idare Kurulu (GİK) Toplantısı ‘Çevre ve Orman Politikaları ve İşletmelerimiz İçin Uyum Stratejileri’ gündemi ile Eskişehir’de gerçekleşecek.

14 – 15 Kasım 2009 tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleşecek olan MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı’na Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan katılacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üç ayda bir gerçekleştirdiği Genel idare Kurulu (GİK) Toplantısı ‘Çevre ve Orman Politikaları ve İşletmelerimiz İçin Uyum Stratejileri’ gündemi ile Eskişehir’de gerçekleşecek.

İki gün sürecek olan toplantılara; Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan konuşmacı olarak katılacak.

Eskişehir Yimpaş Otel’de düzenlenecek olan toplantıda MÜSİAD tarafından şubelerden gelen görüşler doğrultusunda hazırlanan, Türkiye’nin Çevre ve Orman Politikalarını içeren bir rapor Bakan Veysel Eroğlu’na takdim edilecek.

GİK toplantılarının amacı ve önemi
MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) toplantıları yurt çapındaki MÜSİAD’lı şube başkanları ve yöneticileri biraraya getiren bir organizasyon. Bu toplantılar yapıldıkları il ve bölgelere bir canlılık getirirken, bölgesel sorunların çözümü için de ortak akıl - ortak iradenin ortaya çıkmasına zemin oluyor. Toplantıda MÜSİAD’lı şube başkanları, onur konuğu olarak toplantıya katılan Bakan ve üst düzey bürokratlara, illerinin, bölgelerinin acil sorunlarını içeren dosyalar sunuyor.

“Ortak akıl- Ortak irade” kültürüne destek
Türkiye’nin en önemli problemlerinden birinin bölgelerarası gelişmişlik uçurumu olduğuna dikkat çeken MÜSİAD, GİK toplantılarıyla Anadolu’da ortak akıl ve ortak irade kültürünü geliştirerek bölgesel kalkınma planlarının oluşturulması çabalarını hızlandırıyor. Ayrıca Anadolu’daki yatırımcıların, kendi aralarında güç birliği oluşturmasına zemin hazırlıyor, illerdeki ekonomik gelişmeye ivme kazandırıyor.

eha

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.