5 Kasım 2009 Perşembe

Teknik Analiz Accumulation/Distribution Index Yorumlanması

 

A/D göstergesi yukarı gittikçe hisse senedin alındığı (toplandığı), aşağı gittikçe hisse senedinden çıkış olduğu düşünülmektedir.
Al/Sat Sinyalleri
Gösterge belli bir noktaya ulaşıp da tekrar yükselmeye başlarsa AL kararı, belli bir tepe yaptıktan sonra ise düşmeye başlarsa SAT kararı alınır.
Aşağıda Yapı Kredi Bankası hisse senedinin 04/01/1999-01/06/1999 zaman aralığındaki fiyat grafiği ve Accumulation Distribution göstergesi görülmektedir. Bu göstergeye göre AL/SAT noktaları, hisse senedinin toplandığı, elden çıkarıldığı noktalar (birkaç al/sat sinyalinin olduğu nokta örnek olarak verilmiştir, aslında bu noktalar aşağıda gösterilenden daha fazladır) belirtilmiştir.



Genellikle göstergenin dip yaptığı noktalarda artık bu hisse senedi yatırımcıları bezdirmiştir ve çıkışlar hızlanmıştır. Bu arada tecrübeli ve uzman yatırımcılar artık hisse senedinin daha fazla aşağı gitmeyeceğini görürler ve alıma geçerler. Bu da A/D endeksini yükseltmeye başlar. Aksi durumda ise; yani gösterge önemli bir tepeye ulaştığında hisseye talep çok artmıştır ve küçük yatırımcı alıma başladığında tecrübeli yatırımcılar satmaya başlarlar ki bu da göstergeyi aşağı çevirir.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.