23 Mayıs 2010 Pazar

Tanınmış Ekonomistler Türkiyede

 

Dünya çapında tanınmış ekonomistler İstanbul'a geliyor

26-28 Mayıs’ta İstanbul’da bir araya gelecek olan 56 ülkeden aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi profesörlerini ağırlıyoruz.

İstanbul bu kez dünyada ekonomi biliminin önde gelen temsilcilerine ev sahipliği yapacak. 56 ülkeden aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi profesörlerinin de bulunduğu 462 akademisyen, 26-28 Mayıs’ta İstanbul’da bir araya gelerek, küresel kriz sonrası yeni ekonomi düzenini masaya yatıracak. T.C. Merkez Bankası ile VOB’un da desteklediği Konferansa, OECD’den Dünya Bankası’na kadar çok sayıda önemli kuruluşu temsilen bürokratların da katılacağı bildirildi.
Türk akademisyenler tarafından kurulan EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya Ekonomi ve İşletme Birliği) bu yıl ikincisini gerçekleştireceği konferansı 26-28 Mayıs’ta İstanbul’da yapıyor. Merkez Bankası ve VOB’un (Vadeli Opsiyon Borsası) desteğinde yapılacak konferansa 56 ülkeden ekonomi, finans ve işletme alanlarından 461 akademisyen katılıyor. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden seçkin akademisyenlerin de katılacağı konferansta 263 makale sunup tartışılacak.
Akademisyenlerin yanı sıra aralarında OECD ve Dünya Bankası uzmanları ile bazı ülkelerin merkez bankaları yetkilileri olmak üzere değişik düzeyde ekonomik kuruluşlardan bürokratlar da konferansı izleyecek. İlki geçen yıl İstanbul’da yapılan konferansa 51 ülkeden 295 akademisyen katılmış ve 165 makale sunulmuştu.

-DÜNYA EKONOMİSİNİN GELECEĞİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ KONULAR TARTIŞILACAK-

EBES’in kuruluşuna öncülük eden Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, ekonomi ve finans dünyasının seçkin isimlerinin bir araya geldiği bu akademik toplantıların dünya ekonomisinin önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğu böyle bir dönemde çok önem taşıdığını ve sunulan makalelerin geleceğin ekonomik düzenine yönelik arayışlar için önemli bir platform olacağını belirtti. Doç. Dr. Bilgin, yüksek katılımlı ve prestijli bu konferansların Türkiye’nin bilimsel alanda tanıtımı için de çok büyük bir katkı sağlayacağını söyledi. EBES’in konferanslarının önemli bir özelliğinin, yurtiçinden katılım oranının düşüklüğü olduğunun altını çizen Doç. Dr. Bilgin, bu durumu, “yurtiçinden katılımın kesinlikle yüzde 20’yi geçmemesine özel bir özen gösteriyoruz” şeklinde değerlendirdi.

-“BAŞVURULARIN ANCAK YARISINI KABUL EDEBİLDİK”-

Konferanslarda sunulan makalelerin özetlerinin konferans kitabında basıldığını, tüm makalelerin ise konferans CD’sine kayıt edildiğini belirten Doç. Dr. Bilgin, EBES Konferanslarının uluslararası akademik camiada çok ilgi gördüğünü ve oldukça prestijli bir hale geldiğini kaydederek “ Bu yılkı konferansa 64 ülkeden 812 akademisyen başvurdu. Bu başvuruların ancak yarısını kabul edebildik” dedi.
Doç. Dr. Bilgin’in verdiği bilgiye göre, 2008 yılında kurulan EBES’in amaçları arasında uluslararası bilimsel-akademik konferanslar düzenlemenin yanı sıra bilimsel dergiler çıkarmak da yer alıyor. İlki “EBES 2009 Conference” adıyla geçen yıl Haziran ayında İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde yapılan konferansın, başarılı geçmesi ve katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle 2010 yılından itibaren yılda iki konferans düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu konferanslardan biri her yıl Mayıs-Haziran aylarında İstanbul’da, diğeri ise Ekim ayında yurtdışında yapılacak. EBES’in İsrail’den Çin’e İsveç’ten Avustralya’ya kadar değişik birçok ülkeden akademisyenlerin oluşturduğu bir de Danışma Kurulu var. Bu kurulda dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler bulunuyor. EBES, ayrıca “Eurasian Economic Review” ve “Eurasian Business Review” adlarıyla iki İngilizce bilimsel dergi de çıkarıyor. 26-28 Mayıs’ta yapılacak oturumlar Taksim Nippon Oteli’nde yapılacak.



EBES’in bu yıl için planladığı ikinci konferans ise Ekim ayı sonunda Atina’da gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.