Ana içeriğe atla

Dünyanın Tarım Üretimini Karşılayacak Ülkeler

Gelişmekte Olan Ülkeler Dünya Tarım Lideri Oluyor...

Birleşmiş Milletler ve OECD işbirliğiyle hazırlanan bir rapora göre, önümüzdeki 10 yılda Batı Avrupa'da tarım üretiminde beklenen düşüş, Brezilya, Hindistan, Çin ve Rusya gibi ülkeler tarafından karşılanacak.

Rapor, 2050 yılında küresel ekonominin lokomotifi olması beklenen ve kısaca BRIC olarak isimlendirilen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'deki tarım üretimini masaya yatırdı.

Buna göre, BRIC'in tarım üretiminin 10 yıllık dönemde önde gelen gelişmiş ülkelere kıyasla üç kat daha hızlı artması bekleniyor.

Raporda ayrıca canlı hayvan ve tahıl ürünlerinin fiyatlarının, uzun vadeli ortalamaların üzerinde kalacağına ve gelişmekte olan ülkelerdeki artan gelirler ile şehirleşme oranının da büyümeyi tetikleyeceğine dikkat çekildi.

OECD’YE KIYASLA ÜÇ KAT
Bu dönemde dünyadaki net emtia üretiminde yüzde 22 artması beklenirken, OECD üyesi 30 ülkede yüzde 10'da kalacağı öngörülüyor. Batı Avrupa'daki üretimin ise durgunluk dönemine gireceği öngörüldü.

Rapora göre tarımda en hızlı büyümeyi yüzde 40 ile Brezilya'nın yaşaması beklenirken, Çin ve Hindistan'ın ise sırasıyla 2019 yılına kadar yüzde 26 ile yüzde 21 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

Rusya ve Ukrayna için ise aynı dönemde yüzde 26 ve yüzde 29 büyüme öngörüsünde bulunuldu. Raporda son olarak ise 2050 yılına kadar küresel gıda üretiminin yüzde 70 artacağı tahminine yer verildi.

BBC

Yorumlar

Popüler Yazılar

Segem sınavı örnek sorular

  Örnek Çalışma Soruları 1. Ülkemizde sigortanın başlamasına ilk hangi olay neden olmuştur? A) Beyoğlu Yangını B) Tanzimat Fermanı C) Meşrutiyetin İlanı D) Şark Meselesi 2 . I. Emniyet II. Güven III. Risk Yönetimi IV. Ürün kalitesini artırmak Yukarıdakilerden hangileri sigortanın işlevlerinden biridir? A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III D) I, II, III ve IV 3. Aşağıdakilerden hangisi eksik sigorta tanımıdır? A) Sigorta bedelinin sigortaya konu malın değerinin altında olmasıdır. B) Sigorta bedelinin sigortaya konu malın değerinin üstünde olmasıdır. C) Gerçekleşen zarar tutarının sigorta bedelinin altında olması durumudur. D) Gerçekleşen zarar tutarının sigorta bedelinin üstünde olmasıdır. 4. Aşağıdakilerden hangisi üstlendiği riski devrederek garanti altına alan sigortacıdır? A) Reasürör B) Sedan C) Aktüer D) Kotpar 5. Aşağıdakilerden hangisi 5684 sayılı Kanun’un özelliklerinden değildir? A) Bir çerçeve kanun niteliğinded...

Segem sınavda çıkacak sorular

SİGORTA ACENTELERİ TEKNİK PERSONEL EĞİTİM PROGRAMI ÖRNEK SINAV SORULARI Bu dokümanda yer alan bütün soruların her hakkı saklıdır. Herhangi bir amaçla soruların tamamının veya bir kısmının Sigortacılık Eğitim Merkezinin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğrafının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. 1. Sigortacılık uygulamasında tehlike ve tehlike olasılığının karşılığı olan kelime aşağıdakilerden hangisidir? a) Hasar b) Riziko c) Kasdi Edim d) Olasılık 2. Vefata bağlı bir hayat poliçesinde lehdar kimdir? a) Her zaman sigorta ettirendir. b) Lehine poliçe düzenlenen kişidir. c) Her zaman sigortacıdır. d) Her zaman sigortalıdır. 3. Sigorta poliçesi ile ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır ? a) Sigorta poliçesi sözleşmenin yapıldığına dair yazılı bir delildir. b) Sigorta poliçesi sigortacı ile sigortalının hak ve yükümlülüklerini gösterir. c) Sigorta poliçesinde azami teminat tutarı yazılıdı...

SİGORTAYA İLİŞKİN BAZI TEKNİK TERİMLER

SİGORTAYA İLİŞKİN BAZI TEKNİK TERİMLER ABONMAN POLIÇE: Emtianın değer ve miktarının yıl içinde dönemsel değişiklikler gösterdiği durumlarda uygulanan poliçelerdir. Böylece sigortalıya tam korunma ve prim tasarrufu imkanı sağlar. ACENTE: Sigorta şirketine bağlı olarak mesleki faaliyette bulunan, yetki ve sorumlulukları, yasa, yönetmelikler ve sözleşme ile belirlenmiş sigorta aracısıdır. AKTÜER: Yatırımlar, sigorta primi, karşılıklar gibi sigortacılıkla ilgili teknik ve finansal konularda, olasılık hesapları ve istatistik alanında uzman olan yetkili kişidir. ALTERNATİF RİSK TRANSFER SİSTEMİ: Gerçekleşebilecek risklerin klasik sigorta sisteminden farklı bir yolla temin edilmesidir. Bu yöntem, bağlı bir sigorta şirketi kurmak olabildiği gibi, çeşitli mali araçlar kullanılarak da yapılabilmektedir. ARACI: Sigorta ve reasürans işlemlerinde, sigorta veya reasürans şirketi adına, ilgili mevzuata göre belirlenmiş işleri yapmaya yasal olarak yetkili üçüncü kişiyi ifa...