14 Haziran 2010 Pazartesi

Tuskon Türkiyeyi Ticaretin Merkezi Yapıyor

 

Tuskon'dan dev zirve

Türkiye ticaretin merkezi olma yolunda adım adım ilerliyor. TUSKON"2. Türkiye-Dünya ticaret köprüsünü" kuruyor. 40 ülkeden gelen ticaret bakanları İstanbul'da buluştu. karşılıklı görüşmeler yapan ve Türkiye'yi tanıyan bakanlar, yeni anlaşmalar yapmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük satın alma zirvesi başlıyor. Dünya ile Türkiye'yi yaklaştıran TUSKON yine dev ticaret köprüleri kurdu ve 40 ülkenin bakanını İstanbul'a getirdi.

Türk iş adamlarına dünyanın kapısı açan Tuskon, bu kez dünya ülkelerini Türkiye'de topluyor. 7 kıtadan 135 ülkenin 3400 iş adamı iş anlaşmaları yapmak için ikinci kez buluşuyor.

Yarın başlayacak dev zirveden önce 40 ülkenin bakan ve temsilcileri İstanbul Ticaret Bakanları Zirvesi'nde buluştu. Zirveye ev sahipliği yapan Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye'nin, dünyanın yeni ticaret rotasını belirleyeceğini söyledi.

"HEDEFİMİZ DÜNYANIN YENİ TİCARET ROTASINI BELİRLEMEK"

İkinci defa düzenlenen zirvenin önemi büyük. 100 ülkeden 500 kişi 8 ay boyunca bu zirveyi organize etmek için çalıştı. Bu buluşmada, tam yüz bin iş görüşmesi yapılacak ve yeni yatırım anlaşmaları imzalanacak. Hedef, zirve boyunca 7 milyar dolarlık iş bağlantısı yapmak.


İş adamları sadece İstanbul'da kalmayacak. 7 kıtadan gelen yatırımcılar Türkiye'nin 7 bölgesini gezecek ve Türk girişimcilerle biraraya gelecek.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.