12 Şubat 2011 Cumartesi

Davos 41. Dunya Ekonomik Forumu Toplantisi

 

Davos 41. Dünya Ekonomik Forumu Toplantısı


İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleştirilen Davos Forumu, dünya liderlerinin, sorunları ve bu fırsatların da aralarında bulundukları çözüm alternatiflerini tartıştıkları bir platform olması nedeniyle önem taşıyor.
26-30 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen 41. Dünya Ekonomik Forumu Toplantısı'nda liderlerin gündeminde bu seneki ana tema ise “yeni gerçek için paylaşılan normlar” olarak belirlendi.
Davos'taki orumdaki esas sorun ise kriz sonrası ekonomik toparlanma ve çıkış yolları olacak. 2011 toplantısına dünya çapında 2500 den fazla lider katıldı. Katılımcılar arasında 35'ten fazla devlet başkanı ve 19 başbakan da var.
100'ün üzerinde ülkeden yaklaşık 2 bin 500 katılımcının, uluslararası iş dünyasından 1400'ü aşkın iş adamının yer aldığı toplantılara, Türkiye'den Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da katıldı.
Ayrıca dünyanın önde gelen şirketlerin CEO'ları ve yöneticileri, bankacılar, uluslararası kuruluşların resmi yöneticileri, dini liderler, sivil toplum örgütü temsilcileri, medya dünyası ve akademisyenler de Davos'ta buluştu.
Davos'un bu yılki açılışını ise Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev yaptı.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.