11 Mart 2012 Pazar

Türkiye Bankacılıkta Uzman

 

Türkiye Bankacılıkta Uzman

Küresel finansal krizden etkilenmeyen Türk bankacılık sektörü Avrupa ve ABD'nin yanı sıra komşu ülkelere de örnek oldu.
Krize rağmen yeni enstrümanlar geliştirerek yastıkaltı birikimi ekonomiye kazandıran finans sektörü, bilgi birikimini Irak'a aktarmaya hazırlanıyor. Altın bankacılığı konusunda Iraklı finansçılara eğitim verilecek. Eğitimin kapsamı Bağdat'ın ilgili otoritesinden gelen talepler doğrultusunda belirlenecek. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) konuya ilişkin program çalışması başlatırken, Erbil ve Bağdat'ta eğitim faaliyetine başlanılacak.
Irak Özel Bankalar Federasyonu kısa süre önce Bankalar Birliği'ni ziyaret ederek altın bankacılığı konusunda eğitim talebinde bulundu. Irak'ta altının önemli bir tasarruf aracı olduğuna dikkat çeken Iraklı heyet, "Türkiye, son yıllarda altın bankacılığı konularında önemli çalışmalar yaptı. Yeni enstrümanlar geliştirilerek yastıkaltındaki birikimi ülke ekonomisine kazandırıyorlar. Bizde de altın önemli bir tasarruf aracı. Türk finansçıların bilgi birikiminden faydalanmak istiyoruz." talebinde bulundu.
TBB olarak bölgesel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik program üzerinde çalıştıklarını belirten Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, "Amacımız, Türkiye'nin bölgesel ilişkilerine bankacılık sektörü olarak katkı sağlamak. Ülkeler arasında ilişkileri geliştirmek. Bu yıl özellikle Irak üzerinde çalışmaya başladık. Ne kadar ilerleneceğini zaman gösterecek. İhtiyaçlarını belirleyecekler, biz de çalışıp yardımcı olacağız." dedi. Iraklı heyetin geçen hafta Türk Arap Bankacılık Forumu'na katıldığını aktaran Keskin, Irak'ta altının önemli bir tasarruf aracı olduğunu kaydetti. İki ülke arasındaki bankacılık ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalıştıklarını ifade eden Keskin, bölgesel işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik program üzerinde durduklarını sözlerine ekledi. Türkiye Bankalar Birliği, Irak'ın yanı sıra Suriye ve Lübnan'a yönelik bir program üzerinde de çalışıyordu. Geçmiş yıllarda Arnavutluk, Azerbaycan ve Bosna-Hersekli bankacılar eğitimden geçirilmişti.


Hiç yorum yok:
Write yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.